Răspuns :
Răspuns:
a-b=6 de aici rezulta ca a=b+6 si înlocuim in cea de a doua relație si vom avea
a/b=14/11 echivalent (b+6)/b=14/11 înmulțim pe diagonala
14b=11b+66
66=3b
b=22
a=22+6
a=28
Explicație pas cu pas:
a-b=6 a/b=14/11
a=b+6 Substituim a cu b in a doua ecuatie:
(b+6)/b=14/11 ⇒(b+6)×11=14×b
11b+66=14b /-11b
66=3b /÷3
b=22
a=b+6 a=22+6 a=28
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!