Răspuns :
Răspuns:
Notam
V=90km/h=25m/s
Motociclistul atinge aceasta viteza in timpul
t1=10s in miscare uniform acelerata cu acceleratia a
V=a*t1 de unde scoti acceleratia motociclistului
a=V/t1=25/10=2,5m/s^2
Cand motociclistul prinde autoturismul ambele au parcurs aceiasi distanta S in miscari diferite dar in scelasi timp t:
autoturismul in miscare rectilinie si uniforma
S=V*t
si motociclistul in miscare rectilinie uniform accelerata fara viteza initiala si fara spatiu initial
S=a*t^2/2
Egalam spatiile
V*t=a*t^2/2
Simplifici cu t si din V=a*t/2 scoti t=2*V/a secunde
t=2*25/2,5=20 secunde
Succes!
Explicație:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Fizică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!