Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
10√5/5+5√10/10-2√5=2√10-√10/2-2√10=√10/2
[tex]\it \sqrt{20}=\sqrt{\dfrac{100}{5}}=\dfrac{10}{\sqrt5}[/tex]
Expresia din enunț devine:
[tex]\it\dfrac{10}{\sqrt5}+\dfrac{5}{\sqrt{10}}-\dfrac{10}{\sqrt5}=\dfrac{^{\sqrt{10})}5}{\ \ \sqrt{10}}=\dfrac{5\sqrt{10}^{(5}}{10}=\dfrac{\sqrt{10}}{2}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!