Răspuns :
Explicație pas cu pas:
e) 5+{-[-(-7+3)-(+2-5)+(-3+7)]}=
5+{-[-(-4)-(-3)+4]}=
5+[-(4+3+4)=
5-11=-6
f) - 3-[-2+(-3)-(-7)]-[-15+(27-32)]=
- 3-(-2-3+7)-(-15-5)=
- 3-(-5+7)-(-20)=
- 3-2+20=
- 5+20=15
g)10-{-[-25+(39-24-50)]-(-27)+(-32)}=
10-{-[-25+(-35)]+27-32}=
10-[(25-35)-5]=
10-(-10-5)=
10-(-15)=
10+25=35
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!