Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) f'(x) =2x..f(3)=6..f(-3) =-6
b) f'(x)=6x...f(3)=... f(-3) =...
ca idee ambele derivate sunt functii impare deci e suficient sa calculezi f(3)
[tex]\it a)\ \ f(x)=x^2+3\ \Rightarrow\ f'(x)=2x\ \Rightarrow\ f'(-3)=2\cdot(-3)=-6\\ \\ b)\ f(x)=3x^2\ \Rightarrow\ f'(x)=3\cdot2x=6x\ \Rightarrow\ f'(-3)=6\cdot(-3)=-18[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!