Răspuns :
Sper sa intelegi. Prima data am amplificat cu doi apoi am simplificat tot cu doi si dupa mi a mai ramas sa fac 4-1 care este egal cu 3

Răspuns:
(2-1/2):1/2=3
Explicație pas cu pas:
2=2/1
amplificam fractia cu 2 si vom avea
(4/2-1/2):1/2=3
3/2:1/2=3
inmultim prima fractie cu inversul celei de a doua
3/2×2/1=3
3×2=6
2×1=2
=) 3/2×2/1=6/2=3.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!