Răspuns :
Răspuns:
A) x=-9-2
x=-11
B) x=-4+1
x=-3
C) x=27:(-9)
x=(-3)
D) 2x=0-10
2x=-10
x=-10:2
x=-5
E) 6x=-11-1
6x=-12
x=-12:6
x=-2
F) 2x=5-1
2x=4
x=4:2
x=2
Explicație pas cu pas:
Sper că te-am ajutat :)
2) Rezolvați în ℤ ecuațiile :
a) x + 2 = -9
X=-9-2
X=-11
b) x – 1 = -4
X=-4+1
X=-3
c) -9x = 27
-9x÷9 =27×9
X=27÷9
X=3
d) 2x + 10 = 0/-10
2x=-10/÷2
X= -5
e) 1 – 6x = -11/-1
6x=-12/÷-6
X=2
f) | 2x + 1 | = 5 => o ai în poză (are 2 soluții)
Dacă nu înțelegi să îmi spui
Sper să te ajute

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!