Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex]\large \bf (-3) \cdot [(-2)^{4}: (-8) - (-1)^{0} ] =[/tex]
[tex]\large \bf (-3) \cdot [(-2)^{4}: (- {2}^{3} ) -1 ] =[/tex]
[tex]\large \bf (-3) \cdot [2^{4}: (- {2}^{3} )- 1 ] =[/tex]
[tex]\large \bf (-3) \cdot (- 2^{4-3} - 1 ) =[/tex]
[tex]\large \bf (-3) \cdot (-2^{1} - 1 ) =[/tex]
[tex]\large \bf (-3) \cdot (- 3 ) =[/tex]
[tex]\large \bf (-3)^{2}[/tex]
[tex] \color{red}\large \boxed{ \bf 3^{2} \: sau \: 9 }[/tex]
(- a)ⁿ, unde n este o putere impara (-a)ⁿ = (-a)ⁿ
(- a)ⁿ, unde n este o putere para (-a)ⁿ = aⁿ
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!