Răspuns :
[tex]a - f[/tex]
[tex]a)-4x-6=2x+6 \: \: [/tex]
- mută variabila în partea stângă și schimbă semnul acestuia
[tex] - 4x - 2x = 6 + 6[/tex]
- redu termenii asemenea
[tex] - 6x = 12[/tex]
- imparte ambele părți ale ecuatiei cu -6
[tex]x = - 2[/tex]
[tex]b - f[/tex]
[tex]x= 7[/tex]
[tex]x - 7 = 7 - 7 [/tex]
[tex]x - 7 = 0[/tex]
[tex]c \: - f[/tex]
[tex]3(x-1) <-8[/tex]
- distribuie 3 elemente din paranteză
[tex]3x - 3< 8 + 3[/tex]
- mută constanta in partea stângă si schimbă semnul acestuia
[tex]3x < - 8 + 3[/tex]
- calculează suma
[tex]3x < - 5[/tex]
- împarte ambele părți ale inecuației la 3
[tex]x < - \frac{5}{3} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!