Răspuns :
Răspuns:
Dăm factor comun din termenii 1 cu 3 și 2 cu 4 :
b(a+d) + c(a+d) = (a+d)(b+c)
[tex] (\sqrt{5} + \sqrt{2} )(b + c) = \sqrt{6} + \sqrt{15} [/tex]
[tex](b + c) = \frac{( \sqrt{6} + \sqrt{15}) }{( \sqrt{5} + \sqrt{2} )} [/tex]
[tex](b + c) = \frac{( \sqrt{6} + \sqrt{15} )( \sqrt{5} - \sqrt{2} )}{( \sqrt{5} + \sqrt{2})( \sqrt{5} - \sqrt{2} ) } [/tex]
[tex](b + c) = \frac{( \sqrt{30} - 2 \sqrt{3} + 5 \sqrt{3} - \sqrt{30}) }{5 - 2} [/tex]
[tex]b + c = \frac{(5 \sqrt{3} - 2 \sqrt{3} )}{3} [/tex]
[tex]b + c = \frac{3 \sqrt{3} }{3} = \sqrt{3} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!