Răspuns :
Răspuns:
prima oara impartim totul la 3=1+2+3+........+96
acum suma gauss96(96+1):2=96x97/2=48x97=4656 acum inmultim cu 3 pt ca la inceput am impartit cu trei=13968
Răspuns:
x= 6(1+2+3+....+48)
x= 6(48*49:2)
x=6(2352:2)
x= 6*1176
x=7056
Explicație pas cu pas:
De fiecare data când ai Suma lui Gauss, și nu ai toate numerele, trebuie sa găsești un număr la care se împart termenii care ți se dau astfel încât după împărțire suma sa fie de următoarea forma:1+2+3....+n.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru întrebări sau asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!